Tekstbureau Kaat Olsson: wat en waar?

Puur plaatsgebonden ben ik niet als het om schrijven gaat, maar in de praktijk beweeg ik mij het meest in de regio Nijmegen en in de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Utrecht. Punt van vertrek is altijd mijn woonplaats Leuth, want vanaf 2002 werk ik vanuit huis. Sinds 1990 schrijf ik professioneel. Ik begon als correspondente voor het Groesbeeks weekblad/Regiodiek, ( Janssen Pers/A en C Media Gennep) schreef jarenlang wekelijks artikelen voor Wegener Huis-aan-huisbladen ( o.a. Weekblad De Brug Nijmegen en Dé Zondagkrant Nijmegen) en verzorgde tal van zakelijke teksten voor business-to-businessuitgaven (o.a. De Winter Drukkers&Uitgevers Uden, Craanen Communicatie Malden en Nijmegen&Arnhem Business van Eberson&Zo).

‘Kurken&Kuieren’ ( ISBN 9789087880965) is de titel van mijn eerste boekje, dat in 2009 op de markt kwam. Het kwam tot stand in nauwe samenwerking met fotograaf Bob Walker en uitgever BDU. Dit kleurrijke wandelboekje voert de lezer langs tien verrassende wijngaarden in Groesbeek en Lingewaard.

Van Vizier, het kwartaalmagazine van de Angst Dwang en Fobiestichting, ben ik sinds 2010 hoofdredacteur. In 2015 won Vizier de titel ‘Beste patiëntenmagazine van 2014’!

 

Actueel